Maaliskuu on jo hyvällä mallilla. Ens viikolla ollaan puolivälissä. Hirmupakkasisat ollaan selvitty hengissä ja nyt sitten alkaneet perinteiset keväiset lumisateet. On vissiin meidän lumikiintiö vielä vajaa :) .DSCN5069.jpg

Tuossa on nyt viimeisin tilanne.

Käsitöitäkin on tullut paljon tehtyä. Kaikista en nyt juuri saa kuvaa,kun tietokoneeni (3kk vanha) sanoi sopimuksen irti ja osa kuvista on siellä.Katsotaan ,josko ne korjauksesa kuitenkin säilyisi,kun ei pitäisi olla sellaista vikaa,että tarvitsisi kovalevyihin koskea. Laitetaan nyt kuitenkin kuvia niistä,jotka ovat sen jälkeen valmistuneet.

 

Ystävänpäiväksi sain ystävältäni Kristalta englannista lahjaksi.Lanka kerän. Pitkään pohdin,että mitä tekisin,,Kun lankaa olisi yksi kerä,,kuitenkin 100g, että hyvällä onnella jopa nilkkasukat,,mutta ne eivät olen mun juttu. Joten teinpä siitä kaulurin itselleni.

Neulottu kauluri, Neck Warmer, neule kauluri, aikuisen kauluri

DSCN5034.jpg

Lankana on James C. Brett Harmony

Aivan ihastuttava lanka neuloa,,ainoa negatiivinen,,että juuri tuota lankaa on kaikki sävyt tuollaista kirjavaa,jos aikois tehdä itselleen jotaan kivaa. Niin kovin kirjavasta ei viittis kokonaan tehdä.

Sitten ole pitkän tauon jälkeen palannut ompelun ihmeelliseen maailmaan.

Ensinnä ompelin ja korjasin tyhjäksi korin"nää pitäs korjata". Ja sitten aloitin varsinaisen ompelun.

Ensimmäinen oli jumpsuit,,ompas hauska nimi,,ennen kait ne oli vaan haalareita :) Kangas on vanha,,kaava uus.

Jumpsuit, Hiiop!-jumpsuit, Jujuna kaavalla jumpsuit

haalari.jpg

Hiiop!-Jumpsuit

Lisääkin näitä on tulossa,kunhan saan ompelukoon huolettu. Tuntuu,,että mun kaikki koneet on jotenkin nyt mua vastaan,,eikä puutarhatöihinkään vielä pääse :) En ole kyllä siemenikään vielä ikylvänyt,,kun täällä nuo lämpimät ilmat tulee aina niin myöhään.

Yhden neulepaidan kanssa tässä neuloin.

Miehen neule, neulepaita, neulottu paita, kesäneule, pintaneulepusero, pintaneule

neule.jpg

Tää on Novita kesä 2007, miehen pintaneulepusero

Löytyy täältä : http://arkisto.novitaknits.com/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=30060

Lankana tässä on Drops Cotton Light

Tämä on kanssa hyvin mielyttävä lanka neuloa, vaikka säikeitä oli paljon,niin yhtään ei liukottunut.

Välityönä neuloin huvin,,itseasiassa kaksi,kun lankaa ei mennyt niin paljon kuin ajattelin,,yks kerä riitti aina yhteen huiviin,, ja minulla oli varuilta kaksi kerää.

Neulottu huivi, neule huivi, kaulahuivi

DSCN5057.jpg

Lankana on Novita Rulla

DSCN5058.jpg

 

Neulehuivi on nimeltään Lohikäärmeenhäntä

DSCN5060.jpg

Neulehuivi : Drachenshwans, neulottu huivi

DSCN5061.jpg

Neulottu huivi, neule huivi ohje löytyy tuolta: http://langoistaleikiten.blogspot.fi/2016/02/nain-tasta-huivista-kuvan-facebookin.html

DSCN5063.jpg

Siinä neulotut huivit nyt ovat

Tämän jälkeen tai tässä rinnalla palasin ompelun pariin.

Minulla aina joskus iskee kova ompelu into ja leikkailen kovasti kankaita ja piirtelen kaavoja,,Ja sitten se into loppuu ja oikeastaan mitään valmista ei tulekkaan.

Nämä haalarit,,siis nämä olivat silloin vielä haalareita,,ei jumpsuita :). Olen leikkanut ainakin 12 vuotta sitten.. Nuorin lapsenlapsikin on kohta 6 vuotta, joten olisi näille käyttäjiä löytynyt vuosien varrella,jos olisin saanut valmiiksi,,vaan kun en saanut. Ja on näitä vielä ompemattakin lisää,, Tässä on nyt kuitenkin nää valmiit:

Ommeltu haalari,,vauvan haalari.jumpsuit, collegehaalari

DSCN5065.jpg

Näitä on useampaa kokoa . Kaava on otettu Muoti Muksu 2/2002 lehdestä, nimeltää raitahaalari. Siitä hauska haalari,,että on vetoketju takana.

Kankaasta en ole varma,,muuta voisi olla Hilcon collari-kangasta. Sellaista kivaa ohutta collari-kangasta joka sopii vauvoille. 

Meillä ei ole näin pieniä,,eikä tietääkseni ole tulossakaan,,mutta aina nää voi hyväntekeväisyyteen lahjoittaa :)

Kissokin ole alkanut taas virkkaamaan,,mutta laitan kuvia sitten vasta,kun oon saanut kaikki kissat virkattu. Nyt pidän teitä vähän jännityksessä,,että minkä näköisiä niistä tuli..Muttas en voin sanoa,että kivaa/hauskaa lankaa olen löytänyt :)

 

Yhdet villasukat valmistui eilen. Ystäväni mies oli kysellyt villasukkien perään ja miehän lupasin ystävälle,,että kudon hälle niitä. Ja kun en ole hälle aikaisemmin neulonut sukkia,,piti tehdä yhdet "koesukat",,jotta saan varmuuden koosta.

Villasukat,,neulotut sukat,,neulotut villasukat:

DSCN5074.jpg

Mallineule on Hiillos-sukka

Pohjaan en viitsinyt tehdä,,jos sattuu pitää paljaissa jaloissa.niin tuollainen tasainen pohja on kivempi

Villasukka,villasukat,neulotut sukat,neulesukat

DSCN5073.jpg

Hiillos-sukka

Ohje löytyy Lankava.fi sivuilta : https://www.lankava.fi/OHJE-Hiillos-suka

Muuta en tässä nyt sitten olekkaan ehtinyt.

Vaan meinas unohtua,,minähän eilen hurautin korituolin istuimeen uuden päällisen. Tää oli niin pikainen,,että meinas unohtua kokonaan :)

Vanhojen farkkujen uusi elämä, vanhoista farkuista uutta,,vanhat farkut,,ompele vanhoista farkuista.

DSCN5068.jpg

Keräilen kaikilta sukulaisilta ja perheeltä kaikki vanhat farkut talteen ja niistä tulee aina jotakin tehtyäkin. Tää on sellainen pikainen ompelu,kun vanha päällinen oli sellainen neulottu ja oli kissat nukkuneet sen "karvaiseksi",,eikä imuroimallkaan lähtenyt siistiksi. Tälläisiin juttuihin vanhat farkut on kiva käyttää.

Tälläisen ole joskus aikaisemmin tehnyt:

Vanhojen farkkujen uusi elämä, vanhoista farkuista uutta,,vanhat farkut,,ompele vanhoista farkuista.

tuoli%202.jpg

Ovat samassa huoneessa,niin sopivat nyt hyvin yhteen :)

 

Maanantaina ajattelin viedä ompelukoneen huoltoon,,siinä on pientä tikki ongelmaa,,jota en itse pysty kunnolliseksi säätämään. ja johan kone on yli 20 vuotta vanha,,niin pitää se jo huollossa käyttää :)

 

Sitten minulla on kovasti ollut mielenpäällä,,josko sellaisen peitetikkikoneen hankkisi. se kyllä tarkoittaisi sitä,,että ompeli inspiraatio ei saisi lopahtaa heti kohta :).

Meillä satelee lunta. Toivottelen teille oikein mukavaa maaliskuuta ja kevään odotusta :)