Tuollainen vanha sanonta tuli mieleen eilen,kun oli Tuomaan päivä. Ja olikin paha Nuutti pois sen vie. Eilen oli muuten vuoden pimein päivä ; talvipäivänseisaus ja siltä se kyllä tuntuikin. Aamulla yhdeksän aikaan oli ihan umpi pimeetä,eikä tuo päivä tuosta hirveesti valostunut.

Ja nyt täytyy tunnustaa yksi asia,,on ihan kamalan huono omatunto,kun en ole mukamas ehtinyt tänne kirjoitella mitään sitten marrakuun alun.

Mutta voin sanoa ainakin puolustuksekseni,että ahkera olen ollut. On neulottu tilauksia ja ommeltu paljon joululahjoja. Ja niistä ei tietenkään voi vileä kuvaa laittaa. Yhdestä toki voin laittaa kuvankin. Ompelin puolisolleni isänpäiväkis paidan. Se kangas jotenkun puhutteli minua :)

Miesten tpaita, ommeltu tpaita, ommeltu miesten paita, Jujuna, Nimipyyhe

DSCN9342%20%282%29.jpg

Miesten tpaita, ommeltu tpaita, ommeltu miesten paita, Jujuna, Nimipyyhe

Kaava on Jujuna ; Miesten paidat ja kangas on Nimipyyhe; Trikoo Pesukarhut

Puolisolla silmälasit, niin hän jotenkin tuli mieleen tästä kankaasta :).

Ja pakko laittaa lopuksi nää joulusukka ompelukset, jotka lapsen lapsille ompelin.

Joulusukka, lahjasukka, 

DSCN9334%20%282%29.jpg

Joulusukka, lahjasukka, 

Kaava on vanha,,en edes muista lehdestä aikonaan kaavan ottanut. Kankaatkin ovat vanhoja puuvillakankaita, ainakin 14-15 vuoden takaa. Tällä mallilla minä olen näitä joulusukkia lapsenlapsille tarvittaessa ommellut. Nämä toimivat ikäänkuin joulukalenterina. Perheissä laitetaan sinne jotain pientä joka päivä :)

Pitää joulun aikaa saada kaikki käistyöt tänne teidän iloksi.

Teistä kävijä määristä minulla ei ole mittän aavistustakaan,kun kävijälaskuri sanoi sopimuksen irti 16051 kohdalla :(

Joulukorttejakin tuli tänä vuonna tehtyä,mutta siinä kiireessä en yhdestäkään ehtinyt kuvaa ottamaan.. Että sellaista kiirettä sitä on täällä pitänyt.

Oikein hyvää joulua kaikille lukijoilleni!

20JD200968_1024x1024%402x.jpg