Ystävänpäivä oli ja meni. Muutaman kortin laitoin,kun löysin niin sopivat saajillee. Ja yhdelle ystävälle lähetin herkkupaketin,kun tiiä,että se häntä ilahduttaa. Mutta muuten ihan normaali sunnuntai. Urheilukisoja kattelin. Niitä tykkään katsella ja samalla neuloa. Yhden villapaidan sain valmiiksi Oliverille. Ompelu kasausta vaille valmis. Nyt olen ajatellut taas vähän hyväntekeväisyyteenkin neuloa. Tälläkertaa on ohjelmassa ne kaikkein pienimmät. Elikkä facebookisa on sellainen ryhmä kuin Nuppuspakkaus. Josta voi keskosvauvoja saanet tilata "äitiyspakkauksen". Nämä vaatteet ovat keskosille sopivia. Ja kun ei enään tarvitse palautetaan ne heille takaisin. Tänne ajattelin neuloa nyt ainakin pikkuisia lapasia,kun niille olisi pakkaajilla tarvetta. Saapi nähdä ehdinkö muuta. Nuo tyttären kaksoset vielä työllistävät täällä ompelu ja neulonta puolella sen verran,.että tuo hyväntekeväisyys on jäänyt taka-alalle.

Neulomaan olen ehtinyt jonkun verran. Tai siis neulon minä melekin joka päivä. Valmista ei ole niin paljoa tullut,kun yhtä villapaitaa neuloin ja purin,,neuloin ja purin. Minulla oli jopa ohjeen mukainen lanka,mutta siitä ei koskaan tullut mitään valmista. Yhden villapaidan olen saanut valmiiksi. Oliver on kova palelemaan,joten hälle neuloin tälläisen paksun villapaidan.

Lapsen neulepaita, Lapsen neule, lapsen villpaita, lapsen ylhäältä alas paita, lapsen kaarrokepaita, kaarrokoneule lapselle

DSCN9650.jpg

Lapsen neulepaita, Lapsen neule, lapsen villpaita, lapsen ylhäältä alas paita, lapsen kaarrokepaita, kaarrokoneule lapselle

Ohje on kirjasta: Jussila Veera; Neulekekkerit, Saumattomat lasten neuleet. Malli sieltä : Rae-kaarrokepaita. Ja lanka piti on kaksinkertaista ohutta vauvalankaa. Niin minull on tähän upotettu kaikki ohkaisia vauvalankoja mitä löytyi jotka olivat joko Baby ull tai Baby Merino lankoja. Merkkejä en tähän ala luettelemaan,kun käytin monia lankoja,,kuten raidoista näkee. 

Oliver sai myös uuden kaulurin. Kun entinen meni pesussa huonoksi,kun oli jäänyt vahingossa toppapuvun sisään. Mikä on sisänsä outoo. Kun ei sitä toppapukua kovin kuumassa pestä eikä kuivausrummussa pyöritetä. Neuloin kuiteskin lapselle uuden.

Lapsen kauluri, neulekauluri, neulottu kauluri, neulottu kauluri lapselle, lapselle kauluri, pienen lapsen kauluri

DSCN9648.jpg

Lapsen kauluri, neulekauluri, neulottu kauluri, neulottu kauluri lapselle, lapselle kauluri, pienen lapsen kauluri

Malli on oma. Jos tätä mallia nyt voi omaksi sanoa. Kun kyllä tällä tyylillä ja monella muullakin kaulurin ohjeita netistä löytyy. Mutta jos joku haluaa silmukka määriä pienen lapsen kaluluriin,,niin voin niitä toki antaa.

Lankana on Novita Wool,,sitä vanhaa, jota minulta vielä löytyy jonkun verran. Siitä langasta aattelin muuten niitä lapasia neuloa,niin jospa sekin lankavarasto joskus loppuisi. :)

 

Yhden uuden neulekirjankin olen ostanut:

DSCN9674.jpg

Islantilaisia lastenneuleita.

Tässä kirjassa on ohjeita myös pienille lapsille. Jospa sitä saisi jonkun sille vilukissalle neulottua ensi talveksi.

Ompelua olne harrastanut aika paljon. Valmista ei vielä ole tullut kovin paljoa. Kun minulla on menossa kaksosille yöhaalareiden ompelua. Ne kun saan valmiiksi on luvassa paljon ompelukuvia.

Muuten minulla on lähinnä ollut kaavakokeilua ompelua. Etsinnässä ollut kaksosille collegehousujen kaava 86cm. Sellainen joka olisi molemmille kiva. Jossa olisi kasvuvaraa pikkasen,mutta ei näyttäisi isolta tai pysyisi jalassa kivasti.

Tälläisi housuja kokeilusta tuli:

Lapsen collegehousut, ommelut collegehousut lapselle, ommellut svetarihousut lapselle, baggyt,ommellut baggyt lapselle

DSCN9653.jpg

Lapsen collegehousut, ommelut collegehousut lapselle, ommellut svetarihousut lapselle, baggyt,ommellut baggyt lapselle

Ruskeat housut: Kaava: Ottobre 4/2011 ja kangas: Nappinja: Joustocollege; Kanelin väri sekä samasta kaupasta yhteensopiva resori.

Oranssit svetarihousut: Kaava: Ottobre 1/2021 Ja kangas: Sille ei nyt löydy toimittajaa. En yhtään muista mistä olisi tilattu. Jos tieto tulee vastaan lisäilen sen tänne sitten.

Tässä vielä kuva housuista ja villapaidasta tositoimissa :)

muksut.jpg

Oranssit housut pääsivät jatkoon. Kaava on tuollainen baggyt tyylinen.

 

Meillä sellainen oravan ruokinta-automaatti. Sen ovat linnut nakertaneet sillätavalla, että se toimii heillekin. Onhan sieltä paljon helpompi hakia koko puolikas pähkinää,kuin nakutella se jostain automaatista. Osaavat jopa hyvin jonottaa vuoroa. Yksi lintunen on jo sisällä.

DSCN9635.jpg

Lintujen talviruokinta, luontokuva, luontokuvaus, talitintti, sinitiainen

 

Eilen ystävänpäivän kunniaksi päätin pitää leivontapäivän. Kaivelin "vanhoja hyviä" kakkuohjeita esille,,ja ei muuta kuin lipomaan.

Kuivakakku, leivontapäivä, kakkuja, kakkujen leivontaa, sydänsurujen kakku

DSCN9673%20%281%29.jpg

Sydänsurujen kakku

Lisää:

Kuivakakku, leivontapäivä, kakkuja, kakkujen leivontaa, ambrosiakakku

DSCN9669.jpg

Ambrosiakakku

Tässä on taikina kaksinkertaisena,kun minulla oli niin iso vuoka. ka keskellä loput "suklaat" suklaahuntukakun hunnusta

Kolmaskakku

Kuivakakku, leivontapäivä, kakkuja, kakkujen leivontaa, keikauskakku

DSCN9672%20%281%29.jpg

Keikauskakku

Keikauskakussa on myös kakkutaikina kaksinkertaisen kakkuvuuan koon takia. Kannattaa miettiä millainen irtopohjavuuan tiiveys on,jos sellaisita sattuu käyttämään.

Ja vielä yksi kakku. Tämä on vähän uudempi. Mutta minun ehdottomasti suosikki. Sitruunainen kakkutaikina tuolla suklaa hunnulla on kyllä yks parhaimpia yhdistelmiä :)

Kuivakakku, leivontapäivä, kakkuja, kakkujen leivontaa, Suklaahuntukakku

DSCN9670.jpg

Suklaahuntukakku

Kurkataanpa vielä kakun sisälle,,niin hunnun idea selviää paremmin :)

Kuivakakku, leivontapäivä, kakkuja, kakkujen leivontaa, Suklaahuntukakku

DSCN9675.jpg

Suklaahuntukakku

Siinä oli kirjoittelut tällä erää. Tämän atlvisen kuvan myötä toivottelen oikein mukavaa tammikuuta.

DSCN9605.jpg